Stomatološka ordinacija u Novom Sadu

Očuvanje zdravlja zuba i kompletne usne duplje, je od esencijalne važnosti. Sem što utiče na lepotu i izgled Vašeg osmeha, povezano je i sa mnogim sistemskim oboljenjima i opštim zdravljem.

Stomatološki pregled

Jako je bitno u kojoj fazi ćete se javiti stomatologu, zato se preporučuju pregledi na svakih 6 meseci, gde i kvarovi zuba mogu da se otkriju u početnoj fazi. Što je kvar kraće prisutan, manja je šteta na zubu, manje sanacije mu treba, manja plomba i trošak je manji.

Ukoliko se ne sanira početni karijes, on počinje da se širi na dublje strukture i zahvata dentin zuba. Ovde već počinju da se osećaju bolne senzacije.

Stomatološke usluge

DentalMed ordinacija

Popravke zuba

U našoj ordinaciji, su Vam dostupne sve vrste anestezije. Zagarantovane su totalno bezbolne procedure, svih vrsta stomatoloških usluga.

Uklanjanje kamenca

Profesionalno čišćenje i uklanjanje zubnog kamenca kod nas se sastoji iz više faza. Prva je ultrazvučno čišćenje, druga poliranje abrazivnom pastom sa interdentalnoim čišćenjem polir trakama, i treća faza je izborna, peskiranje zuba. 

Izbeljivanje zuba

Profesionalno beljenje zuba, je jedina ispravna i sigurna metoda za lepši osmeh. Svakodnevno smo izloženi raznim reklamama i promocijama raznih proizvoda, koje obećavaju instant rezultate. Ipak, sem što su neefikasni, ovi tretmani mogu biti i vrlo opasni po oralno zdravlje.

Šta kada zub prestane da boli?

Poslednji stadijum je, kada se ne reaguje, često jer je bol prestao, pa se pacijenti nadaju da je sve u redu. Medjutim, to samo znaci da se infekcija proširila dalje, i(li) presla u hroničnu, gde izostaju simptomi. 

Tada je infekcijom zahvaćena i zubna pulpa odnosno živac, i tada je neophodno endodontsko lečenje. To podrazumeva lečenje i kanala korena zuba, uklanjanje karijesno promenjenog tkiva, punjenje adekvatnim lekom, kako bi se zub spasio. 

Medjutim, neretko oštećenja budu tolika, da vadjenje zuba bude jedina opcija.

Da li su popravke zuba bolne?

Sve popravke zuba u našoj ordinaciji su bezbolne uz više dostupnih vrsta anestezije, sa proverenim i kvalitetnim materijalima.

Stomatološki pregled
*redovan pregled, uz konsultacije oko eventualno potrebnog tretmana, individualne preporuke

2.000 rsd

Uklanjanje kamenca i poliranje zuba

*podrazumeva ultrazvucno uklanjanje kamenca,kao i poliranje zuba

4.500 rsd

Paket "Profesionalno čišćenje zuba"
*uklanjanje kamenca, peskiranje zuba 

6.000 rsd

Kompozitne "bele" plombe

*cena varira u zavisnosti od povrsine,i lecenja zuba

4.500 do 10.000 rsd

Profesionalno beljenje zuba

*cena za obe vilice

24.000 rsd / 200€