Estetska medicina kod dr. spec. Sonje Gligović

Kada se radi o estetici, u našoj ordinaciji preferiramo tretmane koji doprinose dugotrajnim rezultatima po pitanju kvaliteta i izgleda kože, kao i korekcije u vidu popunjavanja usana i bora, ali sve u cilju što lepšeg i najbitnije – što prirodnijeg izgleda.

Hijaluronski fileri

Vremenom telo gubi hijaluron i koža postaje opuštena, tamnija i izborana zato je neophodno uneti ga naknadno.

Mezoterapija lica

Mezoterapija predstavlja inekcioni tretman dubinske nege kože. Unose se razni sastojci koji se već nalaze u koži.

Biorevitalizacija lica

Tretman koji za cilj imaju obnovu dubokih slijeva kože, uz regeneraciju, duboku hidrataciju i negu.

Da li je bitno ko ce raditi tretmane, i sto?

Estetske tretmane treba shvatiti vrlo ozbiljno, naročito iz ugla pacijenta. Nekada pacijenti ne pridaju mnogo značaja tome ko, i kako im aplicira hijaluron, vitaminske koktele itd. 

To je izuzetno važno jer se radi o sigurnosti, igla je invazivna, i neadekvatnom aplikacijom, vrlo lako može da se povredi npr. živac koji inerviše mimiku lica, zbog čega može doći do njegove paralize ili pareze.

Sonja Gligović ortodont

Ko sve može da se bavi estetskom medicinom?

Pre bilo kakvih licenci, sertifikata, vrlo je važno da doktor, bilo da se radi o stomatologu, lekaru opžte prakse ili specijalisti, sjajno poznaje anatomiju lica i vrata.

Stomatolog je doktor koji svakodnevno radi u oblasti lica i vrata, kao i sa iglama. Savršeno poznaje anatomiju regije lica, i ima odličan osećaj kada je u pitanju manipulacija iglom, tj manuelno spretan. 

Stoga je stomatolog definitivno jedan od najboljih doktora za estetske tretmane, baš iz ovih razloga.

Osim poznavanje anatomije, vladanja teorijom, doktor mora da bude sertifikovan, odnosno da ima licencu za obavljanje ovih tretmana. Kontinurana edukacija je neophodna, i vrši se u akreditovanim ustanovama za edukaciju doktora.